; Legalisaties - Notarispraktijk Hagen | Vleuten

Laat uw handtekening legaliseren bij Notarispraktijk Hagen

Legalisatie handtekening

Voor de ondertekening van bepaalde documenten wordt door een notaris of andere instantie gevraagd om uw handtekening te laten legaliseren.
Het legaliseren van de handtekening houdt in dat u het bijzijn van een notaris uw handtekening plaatst op het document, waarbij de notaris zal bevestigen dat de geplaatste handtekening inderdaad uw handtekening is.

 

Hoe wordt uw handtekening gelegaliseerd?

Uw handtekening zal worden gelegaliseerd door de notaris. U dient uw handtekening dan ook in zijn bijzijn te plaatsen op het document. De notaris zal tevens verklaren dat u zelf de handtekening heeft gezet. Om die reden zullen wij u ook vragen uw legitimatiebewijs mee te nemen naar de afspraak.
Het legaliseren van uw handtekening kan uitsluitend op afspraak.

Indien een notaris of andere instantie in het buitenland u vraagt uw handtekening te laten legaliseren kunnen wij deze verklaring eveneens uitbrengen in het Engels, Duits en Frans.

 

Apostille

Met name instanties uit het buitenland kunnen vragen om een extra waarborg dat u uw handtekening laat legaliseren door een in Nederland bevoegde autoriteit. Zij zullen u dan vragen om een apostilleverkaring van de Rechtbank.
Indien nodig kunnen wij deze verklaring voor u verzorgen.

 

Kosten

Voor het legaliseren van uw handtekening brengen wij kosten in rekening. Deze kosten zijn € 36,30 inclusief BTW (tarief 2022).
Indien u een handtekening zet als rechtsgeldig vertegenwoordiger van een onderneming, dienen wij onderzoek te verrichten naar deze onderneming. De kosten voor deze legalisatie bedragen € 54,45 inclusief BTW (tarief 2022).
Indien eveneens een apostille nodig is, worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.